به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت امروز ۸ شهریور با حضور سید وحید فخر موسوی دبیر جشنواره، محراب محمدزاده مدیر اجرایی و امین اشرفی مدیر بخش بینالملل در تالار مشاهیر تئاتر شهر برگزار شد.
بر اساس این گزارش: در ابتدای این جلسه دبیر جشنواره گفت: این جشنواره تا چند سال پیش با عنوان جشنواره دفاع مقدس برگزار میشد اما با گذر زمان و با گسترده شدن معنای دفاع مقدس به خارج از مرزها عنوان مقاومت برای آن انتخاب شد. در این دوره از جشنواره دو بخش تازه تئاتر ملل با تمرکز بر کشورهای اسلامی و پیادهروی عظیم اربعین حسینی و تلهتئاتر افزوده شده است و تمامی بخشهای جشنواره بر مبنای تولید آثار جدید پذیرای هنرمندان است. همچنین در این دوره بخش نمایشنامهنویسی پذیرای نویسندگان دیگر ملل در چارچوب موضوعی جشنواره است. دیگر بخشهای جشنواره نیز شامل نمایشهای صحنهای، خیابانی و محیطی، رادیو تئاتر و نمایشنامهنویسی است.
دبیر جشنواره پیرامون وضعیت پیش آمده در کشور عراق هم چنین توضیح داد: اتفاقاتی که در عراق رخ داده، باعث شده مرزها به روی این کشور بسته شود برای همین ما تابع دستوراتی هستیم که در این رابطه داده میشود اما به هر حال امیدوارم مسائل حل شده تا بتوانیم نمایشهایی که قرار است در عراق برگزار شود را اجرا کنیم.
وی درباره بودجه جشنواره هم گفت: در این دوره نسبت به دوره پیشین ۵۰ درصد افزایش بودجه داشتهایم اما با توجه به اینکه در این دوره هزینهها بالا رفته و همچنین بخش بینالملل به جشنواره اضافه شده است شاید با کمبود بودجه هم مواجه باشیم. درباره این رویداد باید اضافه کنم که گستره اجرایی به فراتر از تهران رفته و چند شهر هم میزبان این رویداد خواهد بود.
فخرموسوی با بیان اینکه جشنواره تابع شرایط قانونی است، بیان کرد: درست است مدیران جدید روی کار آمدهاند اما قانون تغییری نکرده است برای همین ما نیز تابع قانون هستیم. منظور اینکه هر نمایشی که به قوانین کشورمان پایبند باشد ما با آغوش باز آنها را خواهیم پذیرفت اما کارهایی که از نظر شورای نظارت و ارزشیابی شرایط لازم را ندارند در جشنواره مقاومت جایی ندارند.
وی پیرامون بخش اربعین جشنواره گفت: این بخش حرکتی موازی با برخی دیگر از اقدامات نیست. برای مثال اجراهای تئاتر در زمان برگزاری این بخش در راهپیمایی اربعین هیچ مشابهتی با جریانهایی که در این راستا کارهای مشابه انجام دادهاند، نیست. درضمن ما قرار است کار خودمان را انجام دهیم و در این رابطه اهداف خودمان را هم مدنظر داریم حال اینکه آیا این اتفاق به صورت مشابه در جای دیگر برگزار میشود چندان به ما مربوط نمیشود.
دبیر جشنواره در بخش دیگری از این گفتوگو تاکید کرد: تصمیم داشتیم در بخش بینالملل پذیرای دیگر کشورهای مسلمان نظیر تاجیکستان و آذربایجان هم باشیم اما به دلیل محدودیت بودجه این خواسته ممکن نشد. درباره تئاتر مقاومت ذکر این نکته را ضروری میدانم که این شکل از نمایش جدای از تئاتر حرفهای نیست. گواه این ادعا نیز هنرمندانی هستند در این جشنواره شناسایی شده و به تئاتر حرفهای کشور اضافه شدهاند.
در ادامه این گزارش، امیر اشرفی مدیر بخش ملل (عراق) نیز بیان کرد: «زخم عتیق» در سالهای گذشته چندان مورد توجه قرار نمیگرفت اما تلاش کردیم با استفاده از تجربه گذشتگان شرایطی را پیش بیاوریم تا این رویداد بتواند در جشنواره فیلم مقاومت خود را بهتر نشان دهد. تاکید ما در این بخش روی آیینهای سوگواری استوار است، چراکه تلاش داریم به این واسطه در احیای این آیین بکوشیم. در بخش ملل ۱۴ اثر حضور دارد که دو نمایش از کشور عراق است. تصمیم داریم تمام نمایشها را در طول مسیر راهپیمایی اجرا کنیم البته پرواضح است رسیدن به این خواسته در شرایطی است که کشور عراق برای برپایی راهپیمایی اربعین شرایط لازم را به لحاظ امنیت دارا باشد. تعزیه عروسکی را در ایام راهپیمایی اربعین درباره حضرت قاسم (ع) اجرا خواهیم کرد. این نمایش زبانی کودکانه دارد تا به واسطه آن بتوانیم در جذب تماشاگر خردسال موفق باشیم.
محراب محمدزاده دبیر اجرایی جشنواره مقاومت هم در این جلسه بیان کرد: این رویداد هنری دو هدف مهم را دنبال میکند. ابتدا اینکه حضور مردم در این فستیوال پررنگتر شود. دوم اشاعه آرمانهای مقاومت است. موضوعی که نیاز آن به شدت در جامعه امروزی احساس میشود.
در انتهای این نشست خبری از خانواده شهید سعید قهاری تجلیل به عمل آمد. ستایش چگینی هنرمند خردسال و مصطفی بومزار نیز دو هنرمندی بودند که در این برنامه از آنها تقدیر شد.
جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و با دبیری سید وحید فخر موسوی در بازه زمانی شهریور لغایت آذر ۱۴۰۱ و در گستره ایران و کشورهای اسلامی برگزار میشود.
انتهای پیام